Get Adobe Flash player
Statisztika
Tartalom találatai : 433597
2011. 06.15. óta
mod_vvisit_counterÖsszesen322176

2017. október 26.- Országos Szőlész-Borász Konferencia

2017. október 26-án egész napos konferenciát szervezett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, az idén 25 éves Magyar Bor Akadémia és a Junibor.

 

A hiánypótló szakmai rendezvényen több mint 250 résztvevő volt jelen, köztük szőlészek és borászok, oktatók, tanárok, marketinggel, turizmussal foglalkozó szakemberek, egyetemi és főiskolai hallgatók is.

A konferenciának otthont biztosító Szent István Egyetem Budai Campusának rektorhelyettese, Dr. Palkovics László köszöntötte a résztvevőket, majd örömmel tudatta a jelenlévőkkel, hogy hosszú évek várakozása után végre jóváhagyást kaptak, hogy elindítsák az egyetemen a mester fokozatú (MSc) szőlész-borász képzést. A szervezők részéről Zilai Zoltán, Légli Ottó és Hernyák Tamás köszöntötte a jelenlévőket.

A nap folyamán a szőlészeti és borászati szekcióülések keretében az egyetem négy termében összesen tizenkét előadás zajlott, melyek a szakma legkülönbözőbb témáit érintették.

A NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet képviseletében Dr. Májer János intézetigazgató a „Talajerőgazdálkodás, tápanyag utánpótlás” témakörben tartott érdekfeszítő előadást, a későbbiekben pedig a szőlészeti szekció elnöke volt. A délutáni szekcióülésen Dr. Kocsis László „Az alanyfajták szerepe a változó termesztési körülmények mellett” című előadását hallgathatta meg az érdeklődő közönség.

A nap zárásaként a szervezők egy közös PIKNIK-re várták a résztvevőket, ahol is az ország különböző régióinak jellegzetes termékeiből illetve boraiból kaphattak egy kis ízelítőt a jelenlévők.

 

 

 

Az eseményről bővebben olvashatnak az alábbi oldalakon:

http://magyarmezogazdasag.hu/2017/10/30/megvan-az-origo-szolesz-borasz-egyuttmukodeshez

https://www.vincemagazin.hu/2017/10/nagy-siker-volt-az-elso-orszagos-szolesz-borasz-konferencia/