Get Adobe Flash player
Statisztika
Tartalom találatai : 405291
2011. 06.15. óta
mod_vvisit_counterÖsszesen296642

2017. május 30.- Kísérleti borok bírálata

Intézetünkben május 30-án került sor a kísérleti borok bírálatára. A bírálat során, mintegy 51 kísérleti tétel került a poharakba, valamint bemutatásra kerültek a 2015. évben indult meggybor készítésére irányuló kutatási téma mintái is.

A résztvevők első körben bírálták az Olasz rizling, második körben a Szürkebarát fajták klónjait, valamint a termőhelyi kísérleti tételeit. Ezt követően a Kéknyelű és klónjai, valamint a művelésmód kísérleti tételek kerületek a poharakba, majd a Rózsakő művelésmód kísérleti tételeit ismerhették meg a jelenlévők. A szünet előtti bírálatot a Badacsony hibridsorozat fajtái zárták.

A szakmai program folytatásaként, a Pinot noir táblában beállításra került talajtakarásos kísérletünk tételei kerültek bemutatásra, majd a fajélesztős kísérlet eredményei közül először a Kéknyelű fajta, azt követően a Szürkebarát és Olasz rizling fajták különböző tételeit bírálták a jelenlévők.

A bírálati sor végén a meggybor készítésére irányuló kutatás négy tétele, majd az Olasz rizling, Rózsakő és Szürkebarát fajták szüreti időpont kísérlet tételei kerültek kóstolásra.