Get Adobe Flash player
Statisztika
Tartalom találatai : 455462
2011. 06.15. óta
mod_vvisit_counterÖsszesen345353

2011. június 11. IX. Kéknyelű Virágzás Ünnepe

 

Kutatóintézetünkben idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Kéknyelű Virágzás Ünnepe.
A Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend, Badacsonytomaj Város Önkormányzata és Kutatóintézetünk által közösen rendezett szakmai konferenciára és Országos Borlovagrendi Találkozóra idén is rengeteg szakember látogatott el.


A vendégek fogadása és a polgármesteri köszöntőt követően Font Sándor, a Mezőgazdasági Bizottság elnöke tartott előadást Hagyományos termékek és fajták szerepe az új vidékfejlesztési stratégiában címmel.

Ezt követően Kutatóintézetünk igazgatója, Dr. Májer János A Kéknyelű fajta múltja, jelene és jövője címmel a Kéknyelű eddigi sorsát és jelenlegi helyzetét, valamint az aktuális kutatási eredményeket ismertette a szakmai közönséggel.

Az előadások után, Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő úr köszöntőjét követően a meghívott vendégek  körében Földi István plébános atya által sor került a Kéknyelű tábla egyházi áldására.

A Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend idén is ezen az ünnepen avatta fel legújabb tagjait, majd a korábban rendezett Kéknyelű Borverseny eredményeinek kihirdetése és a díjak átadása következett. Az idei különdíjat, Bajcsi-Nagy Balázs munkáját, a Varga Pincészet Kft. vehette át.

 

A közös ebéd után a szakmai rendezvényt az ország számos pontjáról érkezett borlovagrendek képviselőinek levonulása kötötte össze a Badacsonytomajban kezdődő Kéknyelű Fesztivállal.